top of page

Cliënten

Als (nieuwe) cliënt heb je soms heel wat vragen.

 

We hopen via deze pagina een antwoord te bieden op veelgestelde vragen.

 

Moest nog iets onduidelijk zijn, neem dan zeker telefonisch of per mail contact met ons op . Wij beantwoorden graag al jullie vragen.

 • Wanneer is de dagwerking open?
  De dagwerking is open van maandag t.e.m. vrijdag van 8u30-17u. Er worden activiteiten aangeboden van 9u45u-12u en van 13u45u-15u45.
 • Wie komt er naar de dagwerking?
  Er zijn in dagwerking Pegode momenteel ongeveer een 50-tal verschillende cliënten. Het zijn allemaal volwassenen (+/- 21 j. - 65j.) We hebben een heel diverse doelgroep. Er komen cliënten met een al dan niet aangeboren hersenletsel. Zo hebben wij o.a. cliënten met een motorische, auditieve, visuele, mentale of meervoudige beperking, ASS, ... We proberen ons aan te passen aan iedereen zijn noden.
 • Wat kan ik doen binnen de dagwerking?
  Er is een groot aanbod aan ateliers. Deze zijn onderverdeeld in zeven clusters: Koken Creatief en cultuur Bewegen Denken en organiseren Ontspanning Bruisende buurt Ondersteuningsplanning Binnen iedere cluster, maken we een opsplitsing tussen arbeidszorgateliers en vrijetijdsateliers. Als je geïnteresseerd bent en meer wilt weten over deze clusters, klik dan hier.
 • Hoe geraak ik tot bij de dagwerking?
  Je kan op verschillende manieren naar de dagwerking komen: - met eigen vervoer (auto, fiets, te voet) - met het openbaar vervoer (bus 91 stopt bij Waarloos kerk, 1,2 km wandelen tot aan de dagwerking)
 • Hoe word ik begeleid binnen de dagwerking?
  Vooraleer je start binnen de dagwerking is er een intakegesprek waar je met al je vragen en bezorgdheden terecht kan en krijg je een rondleiding. In jouw ondersteuningsplan geef je zelf aan op welke wijze je ondersteund wilt worden. Je kiest ook je eigen activiteiten en creëert zo je eigen weekprogramma. Je hebt steeds een aandachtsbegeleider. Bij hem/haar kan je steeds terecht met al je vragen, gedachten, gevoelens, ... ​ Een nieuw begin is soms moeilijk ... Naast jouw aandachtsbegeleider, staan specifieke medecliënten ook steeds klaar om jou op te vangen en jou welkom te doen voelen (meters-en peters).
 • Hoe wordt er naar cliënten gekeken?
  Binnen Pegode en onze dagwerking werken wij veel aan inclusie . Wij geloven in de kracht van iedere persoon; wij zijn ervan overtuigd dat jullie een heel waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Wij gaan samen met jullie actief naar buiten en zoeken aansluiting met de maatschappij, buurt, ... Vb. - De bakfietstoer waar we soep gaan leveren bij klanten, bedrijven, enz. - De lessen die we volgen in de kunstacademie van Kontich - ACCU die sprekers uitnodigt , - De beeldvormers die presentaties geven aan scholen - ... ​ ​Wij vinden het belangrijk dat iedere persoon zich volop kan ontplooien en deelnemen binnen onze dagwerking. ​ Wij zien jullie als gelijkwaardige partners. Wij geven jullie graag de kans om: ​ - mee in te staan voor het dagelijks bestuur van onze dagwerking. Zo kunnen jullie mee het reilen en het zeilen van de dagwerking bepalen door deel te nemen aan de dagwerkingbouwers. Vanuit jullie perspectief kunnen jullie aangeven wat er beter kan en moet. ​​ - met de juiste vaardigheden ook stages mee te begeleiden als co-begeleider. ​​ - binnen Pegode actief te participeren in vb. de Pegoderaad, cliëntenraad, enz.
 • Is mijn privacy gewaarborgd?
  We vinden jouw privacy heel belangrijk. - Je beslist zelf of je gefotografeerd of gefilmd wilt worden. Je geeft zelf toestemming of foto's of filmmateriaal verder gebruikt mogen worden op vb. facebook of de website. -De gegevens die we van jullie verzamelen zijn bedoeld om kwaliteitsvolle zorg- en dienstverlening aan te bieden.Enkel medewerkers en stagiair(e)s hebben inzage in jouw dossier maar zijn ook gebonden aan beroepsgeheim. -We zullen telkens duidelijk en transparant toelichten waarvoor we de persoonsgegevens aanwenden . - We bewaren alleen die gegevens die we nodig hebben om onze dienstverlening mogelijk te maken. - We streven ernaar uw gegevens nauwkeurig en correct te verwerken. - Je hebt steeds het recht op inzage, kopie, correctie, ...
image_preview_edited.jpg
image_preview_edited.jpg
image_preview_edited.jpg
image_preview_edited.jpg
image_preview_edited.jpg
image_preview_edited.jpg
image_preview_edited.jpg
image_preview_edited.jpg

Bij vragen over ons aanbod of wat Pegode nog meer heeft te bieden, neem zeker contact op met de trajectbegeleiders of kijk op de website van Pegode. 

Trajectbegeleiders-300x169.jpg
4kleuren.jpg
95880902_243807603627284_784749453648488

" De stap naar de dagwerking was voor mij een beetje dubbel.  Ik wou niet dat er een kloof groeide tussen mij en mijn vrienden. Ik wou nog langer student zijn want ik ben en ik blijf heel leergierig. Desondanks voel ik mij nu wel thuis in de dagwerking.  Ik heb veel kansen om te groeien. Ik leer nieuwe mensen kennen, leer omgaan met deadlines bij het maken van internetradio, ... Ik heb nu niet meer de stress van op tijd opstaan en ben hierdoor wel wat rustiger geworden. "

                                                                                                                                      -Glen-

bottom of page